Louise de Blécourt   Created with Sketch.  louise@blecourtdesignmanagement.nl   Created with Sketch.   +31 620 199 639

[unex_ce_button id="content_h71nnh4ak,column_content_kwunz1900" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="24px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#ff7800" button_padding="0" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://blecourtdesignmanagement.nl/designmanagement/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Designmanagement[/ce_button]

Huisstijlimplementatie na fusie

De drie agentschappen van het ministerie van Economische Zaken (SenterNovem, Economische Voorlichtingsdienst (EVD) en Octrooicentrum Nederland) fuseren in 2009. Tegelijk met de fusie wordt de Rijkshuisstijl ingevoerd. Het nieuwe agentschap krijgt de naam Agentschap NL (later RVO) en wordt officieel gelanceerd in januari 2010.

De projectgroep Rijksbrede huisstijlimplementatie bevat vertegenwoordigers uit de drie organisaties, heeft vier werkgroepen (Correspondentie & Formulieren, Publicaties, 3D en Digitaal) en zorgt voor de voorbereidingen en de implementatie van de Rijkshuisstijl.Als flying doctor (design en communicatie manager) heeft Louise dit proces getrokken en begeleid vanuit deprojectgroep als uitvoerend projectleider en vervanger van de projectvoorzitter. Zij heeft de gesprekken gevoerd met de projectorganisaties die dan nog eigen projectstijlen voerden, de briefing opgezet voor de ontwikkeling van de uitwerking van de Rijkshuisstijl voor Agentschap NL en het proces daarvan begeleid binnen de organisatie en projectgroep, naar de leveranciers en naar de directie toe. Verder heeft Louise de verschillende werkgroepen van de projectgroep aangestuurd, begeleid, gemotiveerd en gestimuleerd om tijdig alles in kaart te brengen en tools te ontwikkelen om de organisatie te faciliteren op moment van implementatie. Ook heeft zij enkele tijdelijke productiebegeleiders geselecteerd en aangestuurd tijdens een korte periode van pieken bij de start van de implementatie. Leveranciers zijn geïnformeerd dmv bijeenkomsten en nieuwsbrieven.

Enerzijds was Louise een grote vraagbaak, anderzijds heeft zij getracht deze kennis over te dragen dmv vele presentaties aan directie en managementteams en workshops aan communicatiemedewerkers, een uitgebreid huisstijlhandboek, aangevuld met extra voorbeelden om de mogelijkheden van de huisstijl te tonen wat de groei van de Rijkshuisstijl Agentschap NL zal stimuleren, FAQ’s beschikbaar te stellen en een huisstijlteam met huisstijlhelpdesk te voorzien van deze kennis en te motiveren als ambassadeurs dit over te dragen op collega’s. Alle informatie over de Rijkshuisstijl Agentschap NL is te vinden op rijkshuisstijl.nl/organisatiespecifieke-richtlijnen/rijksdienst-voor-ondernemend-nederland.

Tijdens het symposium Stijl van het Rijk, 4 juni 2010, heeft Agentschap NL in de categorie 3D de Rijkshuisstijl Award in de wacht gesleept!

 Kijk ook op rijkshuisstijl.nl

Prettige samenwerking met de verschillende afdelingen binnen RVO.

Prijswinner in categorie 3D Rijkshuisstijl Award 🙂

Verschillende mogelijkheden binnen de huisstijl.