Louise de Blécourt   Created with Sketch.  louise@blecourtdesignmanagement.nl   Created with Sketch.   +31 620 199 639

 

Louise de Blécourt is opgeleid als museologe (tentoonstellingsontwerp & museumcommunicatie) en kunsthistoricus (universiteit Leiden). Het medium beurs (commercieel tentoonstellen) ligt in het verlengde hiervan en bleek een uitgelezen situatie om alle lijnen in een organisatie samen te laten komen tot een totaalbeleving voor de bezoeker. Deze totaalbeleving tot in alle finesses heeft geleid tot het brede werkveld van designmanager.

In co-creatie met Projectburo Meeter en StigΔ is het product Port Center Planning voortgekomen. Louise signaleerde een behoefte in de markt bij havensteden en heeft daarom het initiatief genomen voor deze samenwerking.

Ook vanuit haar oorspronkelijke professie als cultureel ondernemer weet Louise het merkbouwen en de kunsten in projecten te combineren.

 

Zo is zij bijvoorbeeld conservator van de Amrâth Collectie en heeft zij het initiatief genomen voor de viering 100 jaar Amsterdamse School en Themajaar Hildo Krop 2020. Voor de Stichting mr. F.H. Piket, die jaarlijks prijzen uitreiken aan jonge kunstenaars tot 30 jaar, heeft zij het merk Piket Kunstprijzen ontwikkeld van concept tot merk en de website met bijpassende communicatieplanning.

Voor de Reinwardt Academie doceerde Louise enkele jaren in het exposeren (tentoonstellen van cultureel erfgoed) en design management aan studenten Exhibition Direction en Cultureel Ondernemen. Zij ontwikkelde een nieuwe bladformule voor het internationale vakblad Andon voor de Society of Japanese Arts.

[unex_ce_button id="content_9tdml2slt,column_content_fox3f0xv0" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="16px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="transparent" button_padding="70px 0px 70px 0px" button_border_width="0px" button_border_color="transparent" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="transparent" button_link="https://blecourtdesignmanagement.nl/designmanagement/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Designmanagement[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_9tdml2slt,column_content_7k4cr9nrh" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="16px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="transparent" button_padding="70px 0px 70px 0px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://blecourtdesignmanagement.nl/cultureel-ondernemen/" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Cultureel ondernemen[/ce_button]
[unex_ce_button id="content_9tdml2slt,column_content_1hosyatt4" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="16px" button_width="full_width" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#000000" button_padding="70px 0px 70px 0px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="1000px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://blecourtdesignmanagement.nl/notes/" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Notes[/ce_button]

Mijn aanpak
De Japanse kalligrafie, de Shodo, is nauw verbonden met mijn beroep als designmanager, waarbij ik veel met ontwerpers en kunstenaars werk. In beiden is een constante wisseling tussen focus op detail en zicht op het grotere geheel voor een totale harmonie van wezenlijk belang. Het uitgangspunt dat voor mij de essentie van samenwerken weergeeft is het samengaan van: authenticiteit, passie en vertrouwen.

Designmanagement projecten

Cultureel ondernemen projecten

Notes