Louise de Blécourt   Created with Sketch.  louise@blecourtdesignmanagement.nl   Created with Sketch.   +31 620 199 639

[unex_ce_button id="content_f31sxbazn,column_content_kwunz1900" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="24px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#ff7800" button_padding="0" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="#000000" button_link="http://blecourtdesignmanagement.nl/nl/cultureel-ondernemen/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Cultureel ondernemen[/ce_button]

De Twaalf uit het Oosten. De Aziatische dierenriem in karakters en prenten.

De twaalf dieren van de dierenriem spelen een hoofdrol in talloze fabels, legenden en sagen van Oost-Azië en zijn altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Chinese, Koreaanse en Japanse kunstenaars. Samen met de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water vormen deze sterrenbeelden de Oost-Aziatische horoscoop. Ze maken deel uit van een cyclische tijdsindeling en zijn, net als in het Westen, van invloed op de persoonlijkheid van degenen die onder een bepaald teken zijn geboren.

Dit boek laat u op een prettig leesbare manier kennismaken met de twaalf dieren, de verhalen die hen omgeven en de karaktertrekken die met hen in verband worden gebracht. Daarnaast vindt u er uitleg over de plaats van de sterrenbeelden in de traditionele tijdrekening. Vanzelfsprekend kunt u er ook lezen onder welk teken u geboren bent en wat dat zegt over uw persoonlijkheid. Advies voor het al of niet aangaan van bepaalde relaties ontbreekt hierbij uiteraard niet.

De tekst van de hand van professor emeritus Willem van Gulik gaat vergezeld van grafiek van de Bossche graficus en kunsthandelaar Jon de Jong en kalligrafie van Louise de Blécourt (entree 4e dan, Nihon Shodō Bijutsu-in). De inleiding werd geschreven door de vooraanstaande Amerikaanse kunsthistoricus Stephen Addiss.

“Het is een genoegen om te zien hoe Nederland en Japan elkaar hebben gevonden in dit boek waarin Nederlandse kunstenaars vorm geven aan de Japanse traditie van de cyclische tijdsindeling. Japan wordt vaak gezien als een gesloten cultuur, maar dit boek bewijst hoe iedereen die zich in het land verdiept van harte welkom is om er volop aan deel te nemen.”

Menno Fitski, Hoofd Aziatische Kunst Rijksmuseum

978-90-5997-631-9 De Twaalf uit het Oosten. De Aziatische dierenriem in karakters en prenten.
978-90-5997-355-8 The Magnificent Twelve. Japanese calligraphy and artwork on the theme of the zodiac.

Auteurs:
Willem van Gulik
Stephen Addiss
Louise de Blécourt (kalligrafie)
Jon de Jong (grafiek)

Met een voorwoord van Menno Fitski

Hardcover, 144 pages met ca. 104 illustraties, Primavera Pers Leiden
Prijs: € 29,90

Binnenkort leverbaar. Stuur een email als u op de hoogte gehouden wilt worden of alvast wilt voor-intekenen voor een exemplaar.