Louise de Blécourt   Created with Sketch.  louise@blecourtdesignmanagement.nl   Created with Sketch.   +31 620 199 639

[unex_ce_button id="content_f31sxbazn,column_content_kwunz1900" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="24px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#ff7800" button_padding="0" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#ff7800" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://blecourtdesignmanagement.nl/nl/cultureel-ondernemen/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Cultureel ondernemen[/ce_button]

De Twaalf uit het Oosten. De Aziatische dierenriem in karakters en prenten.

978-90-5997-631-9 De Twaalf uit het Oosten. De Aziatische dierenriem in karakters en prenten.

978-90-5997-355-8 The Magnificent Twelve. Japanese calligraphy and artwork on the theme of the zodiac.

Hardcover, 144 pagina's met ca. 104 illustraties
Prijs: € 29,50 (incl. 9% btw)

Een gelimiteerd aantal genummerde en gesigneerde exemplaren zijn hier te bestellen.

Hier kun je mij aankomende tijd met het boek vinden:
KunstRAI 2022 ‘Focus Japan', 14 t/m 18 april, stand nr 95 van Oranda Jin in de Europahal (hal 1) in de Amsterdam RAI, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. Alle dagen van 12-18hrs en donderdag en vrijdag zelfs tot 21hrs.

Begin juli 2022, boek en tentoonstelling door Oranda Jin in Galerie Van Hoof, Vughterweg 60, 5211 CM Den Bosch

De twaalf dieren van de dierenriem
De twaalf dieren van de dierenriem spelen een hoofdrol in talloze fabels, legenden en sagen van Oost-Azië en zijn altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Chinese, Koreaanse en Japanse kunstenaars. Samen met de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water vormen deze sterrenbeelden de Oost-Aziatische horoscoop. Ze maken deel uit van een cyclische tijdsindeling en zijn, net als in het Westen, van invloed op de persoonlijkheid van degenen die onder een bepaald teken zijn geboren.

Dit boek laat u op een prettig leesbare manier kennismaken met de twaalf dieren, de verhalen die hen omgeven en de karaktertrekken die met hen in verband worden gebracht. Daarnaast vindt u er uitleg over de plaats van de sterrenbeelden in de traditionele tijdrekening. Vanzelfsprekend kunt u er ook lezen onder welk teken u geboren bent en wat dat zegt over uw persoonlijkheid. Advies voor het al of niet aangaan van bepaalde relaties ontbreekt hierbij uiteraard niet.

De tekst van de hand van professor emeritus Willem van Gulik gaat vergezeld van grafiek van de Bossche graficus en kunsthandelaar Jon de Jong en kalligrafie van Louise de Blécourt (entree 4e dan, Nihon Shodō Bijutsu-in). De inleiding werd geschreven door de vooraanstaande Amerikaanse kunsthistoricus Stephen Addiss.

“Het is een genoegen om te zien hoe Nederland en Japan elkaar hebben gevonden in dit boek waarin Nederlandse kunstenaars vorm geven aan de Japanse traditie van de cyclische tijdsindeling. Japan wordt vaak gezien als een gesloten cultuur, maar dit boek bewijst hoe iedereen die zich in het land verdiept van harte welkom is om er volop aan deel te nemen.”

Menno Fitski, Hoofd Aziatische Kunst Rijksmuseum

978-90-5997-631-9 De Twaalf uit het Oosten. De Aziatische dierenriem in karakters en prenten.
978-90-5997-355-8 The Magnificent Twelve. Japanese calligraphy and artwork on the theme of the zodiac.

Auteurs:
Willem van Gulik
Stephen Addiss
Louise de Blécourt (kalligrafie)
Jon de Jong (grafiek)

Met een voorwoord van Menno Fitski

Hardcover, 144 pages met ca. 104 illustraties, Primavera Pers Leiden
Prijs: € 29,50 (incl. 9% btw). Bestel het boek hier.

De eerste exemplaren werden overhandigd aan de ambassadeurs van Japan en Zuid-Korea. Ook is een exemplaar geschonken aan de KVVAK (Koninklijke Vereniging voor Aziatische Kunst).

From left to right: Mrs. Nanda Jagusiak, Mrs. Sabine Horinouchi, His Excellency Mr. Hidehisa Horinoushi, Ambassador of Japan, Mrs. Louise de Blécourt, the represented diplomat of the South Korean Embassy, Mr. Junsu Park, Professor Emeritus Willem van Gulik, Mr. Jon de Jong, Mr. Menno Fitski (Head of Asian Art, Rijksmuseum Amsterdam).

Mrs Louise de Blécourt during the launch speech about her part of the book: Asian calligraphy

From left to right Mr. Jon de Jong, Professor Emeritus Willem van Gulik, Mrs. Louise de Blécourt, Mr. Menno Fitski (Head of Asian Art, Rijksmuseum Amsterdam)